• https://api.whatsapp.com/send?phone=05521012184
  • https://www.twitter.com/@kifsamer
  • https://www.instagram.com/psikologizzetgullu
  • https://youtube.com/@psikologizzetgullu

Sağlık Sektörü

< OKU, BİLİNÇLEN VE ÇEVRENİ UYAR >



ANTİDEPRESANLAR NASIL BULUNDU?

» Yazıyı okumak için tıklayın

TERÖR SİLAHLA HASTALIKLAR İLAÇLARLA ÖNLENEMEZ

On binlerce “can” gitti ama gene de çok şükür ki sonunda “terörün silahla önlenemeyeceğini” anlayabildik. İnşallah daha fazla “zayiat” vermeden “hastalıkların ilaçlarla önlenemeyeceğini” de kavrarız. Parayla saadet, ilaçla sağlık olmadı, olmuyor. Fabrikasyon gıdalar, ilaçlar çöpe. Sağlığın sırrı tabiatta.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

TIBBİ ZİNA

Amerika’ da yapılan bir araştırmada, Gıda ve İlaç Dairesi tarafından 1998-2000 yılları arasında onay alan 90 ilaçla ilgili 909 klinik çalışmanın yarısından çoğunun tıp dergilerinde yayınlanmadığı ortaya çıktı. Tabii bunların, ilacın etkisiz olduğu sonucuna varan çalışmalar yani, ilaç üreticilerinin işine gelmeyen çalışmalar olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

TIP DÜNYASINDA DA MODA VAR

Radikal’ de Ece Çelik’ in yazısı:

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’yı belki televizyonlardaki sağlık programlarında gördünüz, belki de son dönemde aktif kullandığı Twitter hesabına rastladınız.

Göğüs hastalıkları uzmanı Küçükusta, deyim yerindeyse ilaç ve sağlık endüstrisine ‘savaş açmış’ durumda. Sağlık sektöründe büyük paralar döndüğünü sık vurgulayan Küçükusta, ilk örneğini ‘okyanus suyu’ olarak satılan serumfizyolojiklerden veriyor.

» Yazıyı okumak için tıklayın

893 TÜRK KOBAY, DEV İLAÇ ŞİRKETLERİNİN KURBANI OLDU!

Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen ilaç deneyleri tüm dünyada dev kampanyalar yürütülürken Amerika’nın 1 milyonu aşkın tirajlı dergisi Vanity Fair bu yılın Ocak ayındaki sayısında, “Ölümcül ilaçlar” başlığıyla dünyanın dört bir yanında insanlar üzerinde gerçekleşen ilaç deneylerini haber yapmıştı.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

STATİN MAFYASI… ENGİZİSYONUN BİLİM ADAMLARI..

Bilimden nasip almayanlar ya bağıra-çağıra, onu bunu suçlayarak veya göbekten bağlı oldukları efendilerini memnun etmek için karşıt görüşlüleri mahkemeye vermekle, Sağlık Bakanlığını, Türk Tabipler Birliği gibi kurumları yardıma çağırarak korkutmaya çalışırlar.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

CEHALET Mİ, İHANET Mİ, CİNAYET Mİ?

Reçetesini kiraya vermeyen doktorlar, dürüst çalışan eczacılar, sağlıkçılar, ilaç firmalarının süs köpeği olmamış akademisyenler, dürüst bürokratlar, ve politikacılar ve hastalar ÜZERİNİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATIN ARTIK… SİZLER DE SESİNİZİ ÇIKARTIN…

» Yazının devamını okumak için tıklayın

SOYGUNA KİM DUR DİYECEK?

İlaç sanayii son senelerde çok ciddi ürün sıkıntısı çekmekte ve etkili yeni ilaç bulamamakta. İki binli yıllarda ABD de her sene yeni ilaç keşfi için 50 milyar dolardan fazla harcanmasına rağmen sonuçlar hiç yüz güldürücü değil.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

CHINA GATE

Son birkaç aydır Çin’de ortaya çıkan olaylar tüm dünyaya parmak ısırttı.. Çok büyük uluslararası ilaç firmaları ilaçlarını satabilmek için bir taraftan sahte araştırmalar yaparken diğer taraftan binlerce sağlık personeline milyonlarca dolar rüşvet vermişler.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

İLAÇ FİRMALARI-DOKTOR İLİŞKİLERİ

Maalesef Türkiyede de bazıları diplomalarını ilaç firmalarına kiralayarak aldıkları üç kuruş veya bir kongre uğruna tüm ahlak değerlerini yitirerek ilaç tanıtıcılığına soyunmaktadırlar.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

PSİKİYATRİDE HASTALIK TACİRLİĞİ

Psikiyatrinin kutsal kitabı Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından hazırlanan Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve Sayımsal Elkitabı’dır. Kısa adı DSM olan bu kitap, hangi hallerin ruh ve akıl hastalığı olduğunu, nelere bakılarak teşhis edileceklerini yazar.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

İYİ İLAÇ NASIL KÖTÜ İLAÇ OLUR

İlaç endüstrisinin iki ana kolu var: Bilimsel ve satış. Bilimsel kol yeni ilaçlar bulmak için çalışır. Satış kolu mümkün olduğu kadar çok ilaç satmak, kârı maksimize etmek için. Bu iki kol arasında daha güçlü olan satış koludur. Bunu rakamlardan anlamak mümkün.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

İLAÇ SANAYİİNİN SÜS KÖPEKLERİ VE MEDYATİK MAYMUNLARI

Son günlerde Türk basınında şimdiye kadar görülmemiş ilaç tartışmaları başladı ve halen devam ediyor. Olay önce Habertürk TV de kolesterol tartışması ile başladı bunu antidepressanlar, hormonlar, osteoporoz ilaçları takip etti. Bizim seneldir yazdıklarımız nihayet Türkiyede de tıp çevrelerinin dışına…

» Yazının devamını okumak için tıklayın

DEPRESYONDA KİMYASAL DENGESİZLİK EFSANESİ

Yaygın kanaate göre depresyonun nedeni beyindeki kimyasal dengenin bozulmasıdır. Bu bir efsanedir. Kimyasal dengesizlik teorisini kanıtlayacak bilimsel bulgu yoktur. Aksine, tersini doğrulayan birçok araştırma mevcuttur.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

SADECE BELİRTİLER HASTALIK KRİTERİ OLAMAZ

En temel hastalık kriteri; bilimsel gelişmelerin değil, Amerikan kökenli bir psikiyatri lobisinin oylama usulüyle belirlediği 8 – 10 belirtinin bir arada olması değildir. Psikiyatride en temel hastalık kriteri; yaşanılan sorunun başa gelen bir olumsuz yaşam olayına tepki olarak ortaya çıkmamış olmasıdır.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

DEPRESYON: ÜZÜNTÜNÜN HASTALIK HALİNE GETİRİLİŞİ

Depresyon çağımızın en yaygın ruh hastalığıdır. Türk Psikiyatri Derneği (TPD) depresyonun toplumda görülme oranın yüzde 8-10 arasında olduğunu söylüyor. TDP’ye göre, 10 erkekten biri yaşam boyunca bir defa “depresyon hastalığına yakalanacaktır.”

» Yazının devamını okumak için tıklayın

HASTA MIYIM? İNSAN MIYIM?

Kırk yaşını birkaç sene önce arkada bırakmış olan kadın bir süreden beri çok hoşlandığı bir adamla çıkıyordu. İlişki iyi gidiyordu. Mutluydu. Adam onu ailesiyle tanıştırınca evlilik hayalleri kurmaya başladı. Çok arzuladığı bir şeydi bu.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

MEVLANA PROZAC ALIR MIYDI?

İnsanın yoldaşı, kahkaha değil gözyaşıdır. İnsana derinliğini veren yaşadığı hüzün, çektiği çiledir. Her şey, içinde, yok olacağı anı barındırır. Kayıp veya kaybetme endişesi sürekli yoldaşımızdır. Bunun, bilerek veya bilmeyerek, herkes farkındadır. Devamlı bir şeyler kaybederiz veya bir şeylerin…

» Yazının devamını okumak için tıklayın

ANTİDEPRESANLARIN CİNSEL HAYAT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Ülkemizde antidepresan ilaç kullanımı rekor bir hızla artıyor. Bunun en büyük nedeni depresyon hastası olmayanların, şu veya bu nedenle derin bir hüzün, yeis veya keder içinde olanların da antidepresan almalarıdır.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

ANTİDEPRESAN İNTİHAR İLİŞKİSİ

Antidepresanların en tehlikeli yan etkilerinden biri intihar düşüncelerine yol açmalarıdır. Depresyonu kaldırıp insanı normal haline döndürmeyi amaçlayan bir ilacın intihar düşüncelerine yol açması bir çelişkidir. Bu nasıl olabilir, diye sorabilirsiniz. Bu sorunun cevabı bilinmiyor.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

DİKKAT: ANTİDEPRESANLAR ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR

Ülkemizde, reçeteli, reçetesiz, leblebi gibi antidepresan alınıyor. Bu çok sakıncalıdır. Antidepresan, muhakkak, doktor gözetiminde başlanmalı ve bırakılmalıdır. İlacı bırakmak hastaların yüzde yirmisinde “yoksunluk belirtileri” olarak adlandırılan bazı olumsuz hallerin belirmesine neden olur.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

BEYİN NASIL ÇALIŞIR?

Beyinde milyarlarca sinir hücresi vardır. Olağanüstü karmaşık ağlar oluşturan bu hücreler birbirleriyle sürekli ilişki halindedirler. Tipik bir hücrenin tel tel uzantıları vardır. Hücre bu uzantılar aracılığıyla diğer hücrelere sinyal yollar ve onlardan sinyal alır. Bu sinyallerin, yollanıp alınırken, hücreleri birbirlerinden…

» Yazının devamını okumak için tıklayın

DEPRESYON: ÜZGÜNSENİZ NORMALSİNİZ

Bozukluk bir organın normal biyolojik görevini yerine getirememesidir. Kalp normal bir biçimde kan pompalayamazsa, böbrekler süzemezse, ak ciğerler normal iyi nefes alıp veremezse bozulmuş sayılırlar. Beynimizin çevrede meydana gelen olaylara verdiği reaksiyon olan duygusal tepkilerimiz …

» Yazının devamını okumak için tıklayın

DEPRESYON İLAÇLARI LEBLEBİ ÇEKİRDEK DEĞİL

STAR PAZAR’ın başlattığı kolesterol ilaçları tartışmasından sonra uzmanlar şimdi de antidepresanları mercek altına aldı. Depresyon ilaçları depresyona sokuyor mu? İntihar riskini artırıyor mu? Her mutsuzluk durumu depresyon mu? Bu ilaçların reçetesiz satılması doğru mu?

» Yazının devamını okumak için tıklayın
ANTİDEPRESAN ALMAK DEPRESYONA ÇARE Mİ?

Yapılan araştırmalara göre tüm dünya ile birlikte, Türkiye’de de depresyon teşhisi sayısında artış var. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2020 yılında depresyon yaygınlığının günümüzdekinin iki katına çıkacağı, kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık görülen ikinci hastalık olacağı yönünde uyarılar yapıyor.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

ANTİDEPRESAN HAYATA ENGEL

Psikiyatr Kemal Sayar; ezberleri bozuyor, “Bırakın insanlar hüzünlerini yaşasın. Yaşasınlar ki içsel yolculuğa çıksınlar. Acısız hayat, olgunlaşmamış hayattır” diyerek ekliyor: Özellikle yerli yersiz kullanılan antidepresanlar hayatı öğrenmeye engel oluyor.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

ANTİDEPRESAN ÇILGINLIĞINA KİM DUR DİYECEK?

“Antidepresan hayata engel” başlıklı haberde antidepresan ilaçların bilinçsizce kullanımına karşı çıkan bir psikiyatrist görmek beni çok mutlu etti. Psikiyatrist meslekdaşlarımın “antidepresanlara” karşı inanılmaz bir “bağlılıkları” var. Bu ilaçlara söz söylettirmiyorlar; en ufak bir eleştiride hemen hepsi …

» Yazının devamını okumak için tıklayın

YAKINDA RUH HASTASI OLMAYAN KALMAYACAK

Yeni psikiyatri kılavuzuna göre normal üzüntü, oburluk, dikkat dağınıklığı, kaygı, stres tepkileri, öfke nöbetleri, yaşlılığın unutkanlığı ve davranış bağımlılığı psikiyatrik bir hastalık olacak ve uygunsuz ilaçlar verilmeye başlanacak. Gerçek psikiyatrik problemleri olanlar doğru teşhis ve etkili tedavilerden mahrum kalacak.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

PSİKİYATRİNİN KUTSAL KİTABI GÜVEN VERMİYOR

Geçen hafta PLoS Medicine tıp dergisinde yayınlanan araştırma, Amerikan Psikiyatri Derneği (APD) tarafından 2013 Mayıs ayında yayımlanması beklenen ‘Ruhsal Hastalıkların Teşhis ve İstatistikî El Kitabı’ adlı eserin bağımsızlığı konusunda ciddi şüpheler olduğunu ortaya koydu.

İLAÇ FİRMALARI-DOKTOR İLİŞKİLERİ

Maalesef Türkiyede de bazıları diplomalarını ilaç firmalarına kiralayarak aldıkları üç kuruş veya bir kongre uğruna tüm ahlak değerlerini yitirerek ilaç tanıtıcılığına soyunmaktadırlar.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

MARKALI DOKTORLAR

Bu yazı diplomalarını ilaç firmalarına satmamış, doktorların çoğunluğunu teşkil eden onurlu, dürüst, hastasının sağlığını düşünen, MARKASIZ doktorlara sunulur.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

ANTİPSİKOTİK İLAÇLAR DİYABET RİSKİNİ 3 KAT ARTIRIYOR

Çocuklara verilen Risperdal, Seroquel, Abilify ve Zyprexa gibi antipsikotik ilaçların diyabet riskini üç kat artırabilecekleri tespit edildi. Kuvvetli antipsikotik ilaçlar aslında geleneksel olarak şizofreni tedavisinde kullanılıyordu ama bunların çoğu artık bipolar hastalık, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve depresyon gibi hastalıklar için yazılıyor.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

İLAÇ ENDÜSTRİSİ DOKTORLARA MİLYAR DOLARLAR ÖDÜYOR

İlaç endüstrisi ile doktorlara arasındaki gizli-kapaklı yürütülen ilişkiler açığa çıkıyor. Böyle bir uygulamanın bizde de yapılması şart; insanların canlarını emanet ettikleri doktorlarının ilaç ve tıbbi alet endüstrisi ile olan ilişkilerini bilmek en tabii hakları. En çok da belirli ilaç ve aşılara tek bir kelime bile söyletmeyen ‘bilim adamlarımızın’ durumunu merak ediyorum.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

SİGARA BIRAKTIRMA İLACI KALP KRİZİNE SEBEP OLUYOR

Bir süredir Sağlık Bakanlığı tarafından milyonlarca lira harcanarak ücretsiz olarak halka dağıtılan sigara bıraktırma ilacı CHAMPIX (Chantix, Varenicline) kardiyovasküler yan etkiler (kalp-damar bozukluğuna bağlı ölüm, nonfatal kalp krizi e felç) sebebi ile FDA tarafından kullananlar ve sağlık personeli uyarıldı.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

MODERN TIBBIN HASTALIK ÜRETME HASTALIĞI

Çok uluslu x ilaç firması, sahip olduğu ilaçların patent süreleri doldukça, jenerik ilaçlar karşısında rekabet edemiyor ve kârlılığı sürekli düşüyordu. Daha önce büyük yatırımlar yaptığı ve çok ümit bağladığı birkaç ilaç faz 3 çalışmalarda başarılı olamamıştı.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

YALANLARIN DÜNYASINDA SAĞLIKLI YAŞAMAK

Geçtiğimiz aylarda merak saldığım sağlık konularını araştırırken öğrendiğim en ilginç şey şu oldu: Sağlıkta doğru ile doğru olmayanı ayırt etmek çoğu zaman çok zordur. Doğru; yarı doğrular, yalanlar, yanlışlar, çarpıtmalar ve kandırmacalar tarafından meydana gelen bir perdenin arkasındadır.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

HER ŞEY ASLINDA İSİM TAKMAKLA BAŞLIYOR

İsim takmak göründüğü kadar basit bir eylem değildir. Çünkü bu eylem akabinde gelecek algıları ve yaklaşımları belirlemesi bakımından büyük bir önem taşır. Bir adama onca iyi ve saygın meziyetine rağmen söz gelimi kel sıfatını takın, yığınla insan o kişiyi daha ilk gördüğünde hiçbir meziyetini …

» Yazının devamını okumak için tıklayın

HASTAYIM YAŞIYORUM…

Hekim hastasının tıbbi tedavisinin yanında hastalığının yarattığı olumsuz psikolojiyi de yönetip iyileştirmek zorundadır. Bunu ihmal ederse tedaviyi eksik bırakmış demektir.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

BU HABERİ OKUMADAN HASTANEYE GİTMEYİN

Haklarınızı bilmeden hastaneye giderseniz, fazla para ödeme riskiniz var. SGK ile anlaşmalı özel hastanelere giderken unutmamanız gereken temel noktaları Hasta Hakları Aktivistleri Genel Başkanı Orhan Demir bianet’e anlattı.

» Yazının devamını okumak için tıklayın

İYİ SAĞLIK SİSTEMİ NASIL İŞLER?

“Artık hiçbir yiyecek doğal değil, hem stres faktörü…” falan diyenlere, “İyi tamam da bu kadar yıl süren eğitim, akabinde oluşan bilinçlenme, eski asırlara nazaran daha dengeli beslenme, her türlü imkâna ulaşımda kolaylık ve daha fazlası. Peki, bunlara ne diyeceğiz” diye sorar!

Ayrıca, bu kadar yetişmiş

» Yazının devamını okumak için tıklayın


D
aha Fazlası İçin & Kaynak

 http://www.ahmetrasimkucukusta.com/page/11/?s=psikiyatri

Yorumlar - Yorum Yaz

ESKİDEN

 "Gönülde şimdi gam var! 
Ey neşe, şimdi gelme!

Misafir Üstüne Misafir  Olmaz!" ( Mevlana )

ŞİMDİ İSE

"Ey vatandaş! Ruhunda hüzün değil, depresyon var!

Şimdi gelmezsen riski yüksek!

Bir saniye kaybetme, hemen gel!" ( Statüko )