• https://api.whatsapp.com/send?phone=05521012184
  • https://www.twitter.com/@kifsamer
  • https://www.instagram.com/psikologizzetgullu
  • https://youtube.com/@psikologizzetgullu
Algı Tamircisi
www.izzetgullu.net
PSİKİYATRİ İLAÇLARININ YAZILMAYAN YAN ETKİLERİ
09/06/2018
Psikiyatride sorun, normal, anormal, bozukluk, hastalık tanımlamaları bilime değildir, felsefi kanaate dayanır. Bu kanaatte ilaç lobilerinin ciddi etkisi vardır.

Psikiyatri hiç bir tahlil ve tetkik yapmadan teşhis koyar. Bu sorunlar da aynı tansiyon, şeker hastalığı gibi tıbbi bir hastalıktır derler ama sıra tahlile vs gelince tetkike yanaşmaz, hemen yan çizerler. Şeker hastalığı terapiyle düzeliyor mu? Ama bu sorunlar düzeliyor. Hani hastalık vardı?

Modern tıp düşen tansiyonu, düşen şekeri, hatta B 12 eksikliğini vs ölçer ama psikiyatri hala serotonin düşmesini ölçmeye çalışmaz.

Psikiyatri algının vb psikolojik ve sosyal süreçlerin etkisini yok sayarak, ruhsal yardımı sadece ilaca indirgeyerek, psikolojiye eklem romatizmasına yaklaşır gibi yaklaşarak acıları uzatır, ilaç kullanımını artırır, topluma zarar verir.

Psikiyatri ilaçları belirti baskılama, alkol etkisi yaratma ve rahatlatma esasına göre işlev görür.

Psikiyayri ilaçlarının bu alkol etkisi zannedildiği kadar yüksek de değildir.

Psikiyatride ilaçlı tedavinin asgari 7 zararı vardır.

1. Kendinizi hasta olarak görmenize yol açar. Oysa yaşadığınız hastalık değildir, bozukluktur. Psikiyatri bozukluğa hastalık diyerek toplumları aldatır. Hem insanları durup dururken hastalık psikolojisine sokar hem de ruhsal yardımda eksen kayması yaratır, alakasız tıbbi tedaviyi devreye sokar. Niye mi iyileşemiyorsunuz? Alakasız bir tıbbi tedavi aldığınız için! Algı ilaçla düzelir mi? Ekonomik, sosyal, siyasal, iletişimsel sorun ilaçla çözülebilir mi?

2. İlaç iyileşme beklentisine sokar. Bu sonucu yaratacak etkisi yoktur, bu sebeple hayal kırıklıklarına ve motivasyon düşüklüklerine, böylece çaresizlik algısının pekişmesine yol açar.

3. Rahatlamayı marifet gibi gösteretek sizi duygu durumunuza, haliyle de olası rahatlayamama durumlarına karşı daha da duyarlı hale getirir. Duyarlılık arttıkca etkilenme de artar. Rahatlama peşinde koşan ruhlar aksi yaşantılara karşı daha kırılgan hale gelir. İlaçlar ve iç uyuş uygulaması kırılgan ruhlar yaratır.

4. Beyin kimyanıza direkt kimyasal müdahale olduğu için beynin doğal işleyişini ve tabii iç dengesini bozar. Böylece beyin olur olmadık yerde, olur olmadık sebeplerle psikoloji üretir hale gelir. Elini verenin kolunu kapar.

5. İnsanları ilaç al ve rahatla kolaycılığına alıştırarak uyuşturucuya vs daha da yatkın hale getirir. Ufacık bir sorunda ilaç alarak rahatlayanlar, hatta rahatlayamayan kişiler bu amaca reçete vs ile uğraşmak yerine esrar, uyuşturucu ve türevleri ile ulaşmaya çalışır. (Geneli tenzih ediyorum. Olasılık artışından bahsediyorum)

6. İlaç iç ve uyuş pratikleri ile insanları pasif ve edilgen yapar, tembelleştirir, kolaya alıştırır, sabrın, dirayetin, aktif mücadelenin, daha gerçekçi, daha kalıcı çare arayışlarının önüne geçer.

7. Dirençli kilo, intihar düşüncesi, cinsel fonksiyon kayıpları, aşırı seks isteği gibi ciddi yan etkileriyle kaş yaparken nice gözler çıkarır. Bu yan etkilerin çoğu tedavisi istenen esas belirtilerden çok daha ağırdır.

Bunlar sadece benim yarım saatte tespit edebildiklerimdir, hatırlayabildiklerimdir. Diğer etkileri için çevrenizde ilaç kullananlarla sohbet edin.



996 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Birkaç Fikri Kırıntı - 26/12/2023
Sabahın beşinde
LAİKLİK DİNSİZLİK MİDİR - 24/12/2023
.
Yerli Selefiler Milli Robot Yapmış - 03/02/2023
Hatalı Kandil Algısı - 26/01/2023
Kandil Var mı Yok mu?
Son Risale Dersi - 23/01/2023
Buldum Deme, Hep Ara
Şu Zamanda Akla Kurt Düşürmenin Önemi - 22/01/2023
.
Niyet Ettim Kırbaç İçin Namaz Kılmaya - 22/01/2023
Allah Dışı Kaygılara Kulluk Ettirmek
Mutsuz İnsan Projesi - 21/01/2023
.
Ruhlarımızdaki Şeriat Çatışması - 19/01/2023
Şeriat Yok Diye Yanacak Yıyız?
 Devamı